· 

Bloggen: Onmisbaar?


Toen ik besloot voor 3D Animatics aan een weblog te beginnen moest ik wel even nadenken. Een weblog? Neemt dat niet ontzettend veel van je tijd? En waar doe je het voor? Leeft bloggen nog wel? Waarom zou iemand überhaupt aan bloggen beginnen?

Mensen bloggen natuurlijk om veel redenen. Persoonlijk, voor de hobby of juist zakelijke drijfveren. Omdat deze blog toch vooral zal gaan over alles waar ik zakelijk tegenaan loop, plus de tips en trucks die ik over 3D animatie van de hand zal doen, zal ik in deze blog juist deze zakelijke drijfveren onderzoeken.

Deel je passie

Eén van de hoofdredenen waarom ik graag over mijn werk schrijf, is dat ik er erg gepassioneerd over ben. Ik houd van alles wat met beelden te maken heeft. Fotografie, Videografie, en natuurlijk de moderne CGI die ik zelf gebruik om alles wat je je maar voor kan stellen op het scherm te kunnen krijgen. En wat is er nu leuker om dat te kunnen delen met andere enthousiastelingen?


Zonder jou, degene voor wie ik dit soort dingen mag maken, zou ik nooit in staat geweest zijn op het niveau te komen waarop ik nu ben. Wat is er dan mooier in deze vorm iets terug te geven, keer op keer te kunnen laten zien waar je het voor doet? Voor mij is passie iets waar je gepassioneerd over bent. Iets wat je wilt delen.

Je gedachten op een rij zetten

Een goede manier om je mening te vormen over een bepaald onderwerp is om het op te schrijven. Als je dingen opschrijft terwijl je er over nadenkt is dat voor je zelf een goede manier om te reflecteren. Meen je echt wat je schrijft? Denk je er echt zo over? Als je je gedachten op papier zet en het eens rustig overleest leer je jezelf beter kennen. Dit is ook een uitstekende manier om op nieuwe ideeën komen. Ik merk zelf altijd dat ik creatiever begin te worden naarmate het schrijfproces vordert. Als je het dan even laat rusten en opnieuw leest, merk je als vanzelf dat er zich nieuwe ideeën in je grijze massa opdoen ;)

Leren van feedback

Een ander belangrijk punt voor mij is dat ik graag hoop te leren. Niet alleen van mijn werk, maar ook in de dagelijkse ervaringen. Ik houd er van mijn eigen ideeën over bepaalde onderwerpen te reflecteren. Klopt dit wel? Zie ik dit wel juist? Is dit het de mooiste manier om iets op het scherm te krijgen? Feedback is voor mij onmisbaar. Ik vind het belangrijk wat jij van mijn werk vindt. Ik houd er van als anderen hun mening geven, het maakt mijzelf ruimer van begrip en geeft mij nieuwe inzichten. Natuurlijk is het heel leuk als dat positief is, daar houden we allemaal van nietwaar? Maar het is mij opgevallen dat ook opbouwende kritiek veel voor je kan betekenen. Als je bepaalde technieken, of een bepaalde manier van handelen deelt, hoeft er maar één iemand te zijn die je vertelt hoe het beter kan, en je winst is binnen.

Ik zie er naar uit je van alles over mijn vakgebied te vertellen. Ben je geïnteresseerd in alles wat met fotografie, video en animatie te maken heeft? Houd dan onze website in te gaten!